Biff Renberg
Publicerat:
2024-11-19Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 4portioner
Biff Renberg
- 8ststora potatisar
- 600greninnanlår eller renytterfile
- 3mskolja
- 2tskäppelcidervinäger
- 100gsmör
- 1stgul lök
- ½stpurjolök
- 2ststänger stjälkselleri
- ½ kruk(or)persilja
- salt
- vitpeppar
- 4stäggulor
Senaps- och pepparrotskräm
- 3dlcreme fraiche
- 1tskströsocker
- 2mskdijonsenap
- 2mskpepparrot, färskriven
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Rör ihop cremefraichen med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar och låt den stå och dra smak.
2. Tvätta och tärna potatisen i cirka 2 centimeters stora tärningar. Skölj bort stärkelsen på potatisen under kallt vatten så fastnar den inte lika lätt i stekpannan. Skär köttet i 2cm tärningar
3. Skala och hacka lök, purjolök grovt. Hacka stjälselleri och persiljan fint.
4. Smält lite av smöret och häll i lite olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun i omgångar på medelvärme, inte för mycket åt gången.
5. Fräs löken på låg värme i smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg.Tillsätt stjälkselleri och vinäger samt smaka av med salt och peppar.
6. Höj värmen i stekpannan och klicka i smör och lite olja. Salta och peppra köttet och stek det på hög värme. Inte allt på en gång då blir pannan kall och köttet kokar i stället. Köttet ska brynas men vara tydligt rosa i mitten.
7. Servera med senapskrämen och en äggula. Strö över persilja.
.
Övrigt
För att hålla allt varmt kan du ställa en form i ugnen i cirka 75 graders värme och lägga dit det du har stekt i väntan på att allt ska bli klart