Biff Renberg

En tallrik på en träskärbräda. Vi ser biff renberg med en äggula serverad i ett äggskal

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    En klassiker i ny tappning där renkött får ta plats istället för att göra hela rätten lite mer norrländsk.

    Ingredienser

    4 - 4portioner

    Biff Renberg

    • 8st
      stora potatisar
    • 600g
      reninnanlår eller renytterfile
    • 3msk
      olja
    • 2tsk
      äppelcidervinäger
    • 100g
      smör
    • 1st
      gul lök
    • ½st
      purjolök
    • 2st
      stänger stjälkselleri
    • ½ kruk(or)
      persilja
    • salt
    • vitpeppar
    • 4st
      äggulor

    Senaps- och pepparrotskräm

    • 3dl
      creme fraiche
    • 1tsk
      strösocker
    • 2msk
      dijonsenap
    • 2msk
      pepparrot, färskriven
    • salt och svartpeppar

    Så lagar du

    1. Rör ihop cremefraichen med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar och låt den stå och dra smak.

     

    2. Tvätta och tärna potatisen i cirka 2 centimeters stora tärningar. Skölj bort stärkelsen på potatisen under kallt vatten så fastnar den inte lika lätt i stekpannan. Skär köttet i 2cm tärningar

     

    3. Skala och hacka lök, purjolök grovt. Hacka stjälselleri och persiljan fint.

     

    4. Smält lite av smöret och häll i lite olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun i omgångar på medelvärme, inte för mycket åt gången.

     

    5. Fräs löken på låg värme i smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg.Tillsätt stjälkselleri och vinäger samt smaka av med salt och peppar.

     

    6. Höj värmen i stekpannan och klicka i smör och lite olja. Salta och peppra köttet och stek det på hög värme. Inte allt på en gång då blir pannan kall och köttet kokar i stället. Köttet ska brynas men vara tydligt rosa i mitten.

     

    7. Servera med senapskrämen och en äggula. Strö över persilja.

    .

    Övrigt

    För att hålla allt varmt kan du ställa en form i ugnen i cirka 75 graders värme och lägga dit det du har stekt i väntan på att allt ska bli klart

    Dela det här receptet med dina vänner!