Blåbär med yoghurt, honung och mandelcrumble
Publicerat:
2012-10-29Tillagningstid:
Enkel sensommardessert med färska blåbär.
Ingredienser
4portioner
- ¼literblåbär
- 250grysk yoghurt
- några matskedar honung
- några matskedar crumble per portion
Crumble
- 200gsmör
- 3dlmjöl
- 1 ½dlströsocker
- 100gmandelmjöl eller malda mandlar
- 1tsksalt
- ½dlmandelspån
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en liten kastrull och värm tills det börjar mörkna något. Ställ åt sidan och låt svalna.
3. Häll det smälta smöret tillsammans med de andra ingredienserna förutom mandelspån i en hushållsassistent och mixa till en smulig deg. Blanda ner mandelspånen när du mixat klart.
4. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen och grädda i 25–30 minuter. Rör om ungefär var tionde minut så att det inte bränns vid.
5. Låt svalna helt och förvara i lufttät burk. Smulet håller sig i ett par veckor.