Blåbär med yoghurt, honung och mandelcrumble

Blåbär med yoghurt, honung och mandelcrumble.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel sensommardessert med färska blåbär.

Ingredienser

4portioner

  • ¼liter
    blåbär
  • 250g
    rysk yoghurt
  • några matskedar honung
  • några matskedar crumble per portion

Crumble

  • 200g
    smör
  • 3dl
    mjöl
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 100g
    mandelmjöl eller malda mandlar
  • 1tsk
    salt
  • ½dl
    mandelspån

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en liten kastrull och värm tills det börjar mörkna något. Ställ åt sidan och låt svalna.

3. Häll det smälta smöret tillsammans med de andra ingredienserna förutom mandelspån i en hushållsassistent och mixa till en smulig deg. Blanda ner mandelspånen när du mixat klart.

4. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in den i ugnen och grädda i 25–30 minuter. Rör om ungefär var tionde minut så att det inte bränns vid.

5. Låt svalna helt och förvara i lufttät burk. Smulet håller sig i ett par veckor.

Dela det här receptet med dina vänner!