Black bean chili
Publicerat:
2017-01-24Tillagningstid:
Värmande, vegetarisk och utsökt. Extra populär när man serverar med avokado, gräddfil, riven ost och nachos.
Ingredienser
4portioner
- 2-3torkade, blötlagda chili (styrka efter din preferens)
- 2gula lökar, hackade
- 2-3vitlöksklyftor, hackade
- 3msktomatpuré
- 2tskpimenton (rökt paprikapulver, valfritt)
- 1-2tskspiskummin
- 2tskoregano, torkad
- 1tskråsocker
- 2mskvinäger (äpple eller balsamico)
- 2burk(ar)tomater (valfri sort, men gärna de lite extra goda) + 1 burk vatten
- 2paketsvarta bönor, avspolade
- 1liten bit mörk choklad
- olja till stekning
- salt
Så lagar du
1. Hacka och fräs chili (spara blötläggningsvattnet), lök och vitlök i olja utan att det får färg.
2. Tillsätt tomatpuré, pimenton, spiskummin, oregano, socker, vinäger, vattnet från chilin och tomater. Låt koka upp.
3. Häll i bönor, koka till önskad konsistens. Förbered tillbehören under tiden. Smaka av med salt och en liten bit mörk choklad.
4. Servera med dina önskade tillbehör, t ex avokado, koriander, nachos, fetaost, riven ost, gräddfil, hackad salladslök, jalapenos, majs, hackade tomater eller paprika i olika färger, limeklyftor och ris.