Bläckfisk med purjolök och pepparrot

Bläckfisk med purjolök och pepparrot.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kokt bläckfiskkropp i en frisk sallad serveras med friterade bläckfisktentakler.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    bläckfiskar, kropp och tentakler
  • salt och peppar
  • mjöl
  • olja till fritering
  • ½- 1dl
    riven pepparrot
  • vinäger
  • socker (hälften så mycket som vinäger)
  • ½st
    rödlök
  • 1st
    purjolök

Så lagar du

1. Grovstrimla bläckfiskkroppen. Koka i saltat vatten i ca 1 minut. Låt svalna.

2. Riv färsk pepparrot. Blanda med vinäger och socker. Tillsätt finhackad rödlök.

3. Finstrimlad purjolöken. Koka i ca 30 sekunder och lägg purjolöken i ett isbad för att avstanna tillagningen.

4. Blanda det kokta bläckfiskköttet med purjolöken och dressingen.

5. Skär upp tentaklerna i lagom bitar. Blanda salt, peppar och mjöl och vänd tentaklerna i blandningen. Fritera gyllene.

6. Servera med de friterade tentakler.

Dela det här receptet med dina vänner!