Bläckfisk med purjolök och pepparrot
Publicerat:
2015-11-09Tillagningstid:
Kokt bläckfiskkropp i en frisk sallad serveras med friterade bläckfisktentakler.
Ingredienser
4portioner
- 2stbläckfiskar, kropp och tentakler
- salt och peppar
- mjöl
- olja till fritering
- ½- 1dlriven pepparrot
- vinäger
- socker (hälften så mycket som vinäger)
- ½strödlök
- 1stpurjolök
Så lagar du
1. Grovstrimla bläckfiskkroppen. Koka i saltat vatten i ca 1 minut. Låt svalna.
2. Riv färsk pepparrot. Blanda med vinäger och socker. Tillsätt finhackad rödlök.
3. Finstrimlad purjolöken. Koka i ca 30 sekunder och lägg purjolöken i ett isbad för att avstanna tillagningen.
4. Blanda det kokta bläckfiskköttet med purjolöken och dressingen.
5. Skär upp tentaklerna i lagom bitar. Blanda salt, peppar och mjöl och vänd tentaklerna i blandningen. Fritera gyllene.
6. Servera med de friterade tentakler.