Blomkålscurry

Blomkålscurry

Publicerat:

Tillagningstid:

Asiatiska smaker ger blomkålen karaktär. Bacon ger extra sälta och konsistens.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    blomkål
  • 1st
    gul lök
  • 200g
    linser
  • 1msk
    curry
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1st
    citron
  • 1paket
    bacon
  • granatäppelkärnor

Så lagar du

1. Strimla kålblad på blomkålen. Skär övrig blomkål i grova bitar.

2. Bryn blomkål och blad hastigt i olivolja. Tillsätt linser, gul lök och curry. Slå på kokos mjölk och lägg på lock. Sjud under lock tills blomkål nästan är mjuk igenom.

3. Toppa med knaperstekt bacon, mynta, citronjuice och granatäppelkärnor.

Dela det här receptet med dina vänner!