Bolani
Publicerat:
2017-03-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 8dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 2-2 ½dlrumstempererat vatten
- 1 tskolivolja
Fyllning
- 4medelstora kokta potatisar
- 1mskolivolja
- 1 ½ tsksalt
- ½tsknymalen svartpeppar
- 1 kruk(or)koriander
- 3stjälkar salladslök
- 1grön chili
- ½-1 dlolivolja att steka i
Dippsås
- 2dlmatyoghurt
- 2mskvatten
- 1finhackad vitlöksklyfta
- 1mskfinhackad dill
- 1 mskfinhackad färsk koriander
- ½ tsksalt
Så lagar du
1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Blanda olivolja och vatten. Rör ner det i mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Knåda degen i bunken kvickt i ett par minuter. Lägg på en handduk och låt stå någon timme i rumstemperatur.
2. Hacka koriander och salladslök. Kärna ur chilin och hacka den fint.
3. Skala den kokta potatisen och mosa dem lite grovt med en gaffel. Blanda ner olivolja, salt, svartpeppar, koriander, salladslök och chili.
4. Blanda ingredienser till dippsåsen. Smaka av och ställ åt sidan.
5. Dela upp degen i åtta bitar och rulla till bollar. Strö mjöl över din arbetsbänk och kavla varje boll till en tunn rundel.
6. Lägg ett par matskedar fyllning i mitten av rundeln. Pensla kanterna med lite vatten. Vik till en halvmåne och tryck till så att de håller ihop ordentligt. Fortsätt med de andra bitarna.
7. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek bolanibröden på båda sidorna tills de får fin färg. Servera bolani varma med dippsåsen till.