BOMBETTE FRÅN CISTERNINO
Publicerat:
2024-09-25Tillagningstid:
De här små fläskrulladerna från Puglia kan man man variera lite efter tycke och smak. Mer hetta, andra örter, olika sorters ost och även lägga i lite grönsaker som hyvlad zucchini. Sommartid lägger man dem med fördel på grillen!
Ingredienser
4 - 4portioner
- 6-8skiva(or)capocollo (fläskkarré) – (be gärna att få köttet skuret riktigt tunt om du har möjlighet)
- 6-8skiva(or)pancetta
- 70gcaciocavallo
- bladpersilja, finhackad
- 2stvitlöksklyftor, finhackade
- olivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Banka ut köttet tunt. Lägg på pancetta, ost i skivor, persilja, vitlök, salt och peppar. Vik in sidorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Sätt ugnen på 150 grader.
Stek bomette i en stekpanna så de får färg runt om och får lite yta.
Lägg i en smord form. (en skvätt vin i botten av formen är aldrig fel!) Låt dem gå klart i ugnen. De ska ha en innertemperatur på ca 70 grader.
Servera med en sallad, rostad potatis eller grönsaker.