BOMBETTE FRÅN CISTERNINO

fläsk tomat pinnar

Publicerat:

Tillagningstid:

De här små fläskrulladerna från Puglia kan man man variera lite efter tycke och smak. Mer hetta, andra örter, olika sorters ost och även lägga i lite grönsaker som hyvlad zucchini. Sommartid lägger man dem med fördel på grillen!

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 6-8skiva(or)
    capocollo (fläskkarré) – (be gärna att få köttet skuret riktigt tunt om du har möjlighet)
  • 6-8skiva(or)
    pancetta
  • 70g
    caciocavallo
  • bladpersilja, finhackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Banka ut köttet tunt. Lägg på pancetta, ost i skivor, persilja, vitlök, salt och peppar. Vik in sidorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare.

 

Sätt ugnen på 150 grader.

 

Stek bomette i en stekpanna så de får färg runt om och får lite yta.

 

Lägg i en smord form. (en skvätt vin i botten av formen är aldrig fel!) Låt dem gå klart i ugnen. De ska ha en innertemperatur på ca 70 grader.

 

 

Servera med en sallad, rostad potatis eller grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!