Bränd parmesan
Publicerat:
2016-11-30Tillagningstid:
Plocka fram din brännare och ge parmesanen en omgång. Matcha sedan den lite rökiga tonen som osten får med rostade nötter, söt marmelad och en honung som fått en fin smakton av rosmarin.
Ingredienser
10portioner
- 150gparmesan
- ½dlfikonmarmelad
- 75ghasselnötter
- 1dlhonung
- 2kvist(ar)rosmarin
Så lagar du
1. Värm upp honungen i en kastrull med grovt hackad rosmarin. Låt den stå och dra i 20 minuter.
2. Rosta nötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalet och hacka i grova bitar.
3. Skiva osten i lagom munsbitar. Lägg upp osten på en marmorskiva eller annat värmetåligt underlag. Bränn av med en gasbrännare så osten får fin yta. Lägg på en klick marmelad och lite hackade nötter. Ringla över den smaksatta honungen och servera.