Bruschetta med bönkräm
Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Bruschetta med olika pålägg är mycket vanligt i Toscana. Här smaksätts rätten med bönkräm, rostad paprika och oliver.
Ingredienser
6portioner
- 1påse(ar)bruschetta naturell, 175 g
Bönkräm
- 1burk(ar)canellinibönor, 400 g
- 1mskolivolja
- 1mskpressad citron
- ½tsksalt
- svartpeppar, nymalen
- 10stbasilikablad
Topping
- 2stpaprikor
- rucolablad
- basilikablad
- svarta italienska oliver, t ex taggascia eller leccino
- ev en vitlöksklyfta, pressad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på grill och högsta värme.
2. Halvera, kärna ur och lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan upp.
3. Grilla paprikorna cirka 15 minuter tills skalet blir blåsigt och lite svart.
4. Ta ut och låt dem vila under en handduk cirka 20 minuter. Dra loss skalet och skär paprikorna i strimlor.
5. Skölj av bönorna med kallt vatten i ett durkslag. Låt dem rinna av.
6. Mixa bönor, olivolja, pressad citron, basilikablad och pressad vitlök, om man vill. Smaka av med salt och peppar.
7. Bred bönröran på bruschettan. Toppa med rucola- och basilikablad samt paprikastrimlor eller urkärnade och eventuellt skivade oliver.