Brysselkål med apelsin

En skål med brysselkål med apelsin och mandlar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Brysselkål är gott till det mycket på julbordet och den här har fått fin smak av apelsin. Den kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500g
    brysselkål
  • salt
  • 1msk
    olivolja
  • 1st
    apelsin, ekologisk
  • 25g
    mandelspån, gärna rostade

Så lagar du

1. Ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten 5–7 minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och kyl om den inte ska serveras direkt.

2. Vid servering: Värm brysselkålen i olivolja. Finriv apelsinskalet över och pressa över cirka 3 matsked apelsinsaft. Strö över mandelspån och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!