Butter halloumi
Publicerat:
2019-09-30Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 400ghalloumi
- 2gula lökar
- 2chili, uteslut om du vill ha en mild sås
- 1mskriven ingefära
- 3klyfta(or)vitlök
- 400gkrossad tomat, gärna finkrossad
- 3dlgrädde
- 50gsmör
- 1dlvatten
- 2msktomatpuré
- 1msksocker, mängd kan minskas
- 1tskkardemumma
- ½tskkanel
- 1mskspiskumminfrön eller vanlig spiskummin
- 1mskchilipulver, kan ersättas med paprikapulver
- salt och peppar
- bladspenat och rostade mandlar att toppa med
Tillbehör
- naan
- raita
- ris
Så lagar du
Här hittar du Vegval hos Strömsö
Här hittar du Zeinas originalrecept
1. Hacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.
2. Hetta upp smör. Stek lök, chili, ingefära, vitlök och alla kryddor under omrörning.
3. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.
4. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten, blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 min.
5. Häll i grädde, smaksätt med socker, såsen ska gärna vara lite söt, och låt puttra i 10-15 min till.
6. Skär halloumi i tärningar, hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumi tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt den få puttra med i 5-6 min.
7. Rosta mandlar i stekpanna.
8. Servera grytan med önskat tillbehör och toppa med bladspenat och rostade mandlar.
Kolla här under för förslag till en veckomeny!