Butter halloumi
Publicerat:
2021-03-03Tillagningstid:
Receptet är inspirerat av den indiska rätten butter chicken. Smöret ger hela rätten krämighet och god smak, men du kan förstås dra ner på mängden, om du vill.
Ingredienser
4portioner
- 2gula lökar
- ca 2röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)
- 50gsmör
- 1mskriven ingefära
- 3rivna vitlöksklyftor
- 1tskgaram masala
- 1tskmalen spiskummin
- 2tskpaprikapulver
- 3msktomatpuré
- 1burk(ar)krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g
- 1dlvatten
- 3dlgrädde (36%–40%)
- ca 1mskströsocker (mängd efter smak)
- 400ghalloumi
- ½tsksalt
- 2krmsvartpeppar
Så lagar du
- Finhacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.
- Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, chili, ingefära, vitlök, garam masala, spiskummin och paprikapulver under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut.
- Rör ner krossade tomater och vatten och låt såsen puttra under lock i 15 minuter. Blanda ner grädde och socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ca 10 minuter till.
- Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner halloumitärningarna i såsen och låt allt få puttra i ca 5 minuter.
- Servera grytan med naanbröd.