Butter halloumi

Butter halloumi med nannbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet är inspirerat av den indiska rätten butter chicken. Smöret ger hela rätten krämighet och god smak, men du kan förstås dra ner på mängden, om du vill.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    gula lökar
  • ca 2
    röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)
  • 50g
    smör
  • 1msk
    riven ingefära
  • 3
    rivna vitlöksklyftor
  • 1tsk
    garam masala
  • 1tsk
    malen spiskummin
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 3msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g
  • 1dl
    vatten
  • 3dl
    grädde (36%–40%)
  • ca 1msk
    strösocker (mängd efter smak)
  • 400g
    halloumi
  • ½tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar

Så lagar du

  1. Finhacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök. 
  2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, chili, ingefära, vitlök, garam masala, spiskummin och paprikapulver under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. 
  3. Rör ner krossade tomater och vatten och låt såsen puttra under lock i 15 minuter. Blanda ner grädde och socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ca 10 minuter till.
  4. Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner halloumitärningarna i såsen och låt allt få puttra i ca 5 minuter.
  5. Servera grytan med naanbröd.

Dela det här receptet med dina vänner!