Cacio e Pepe – Pasta med parmesan och peppar
Publicerat:
2018-05-14Tillagningstid:
Det här är en av de enklaste pastarätter du kan laga, men den smakar helt enkelt himmelsk av fyllig parmesan. En tvättäkta italiensk klassiker som lagas på ett ögonblick.
Ingredienser
4portioner
- 400gspagetti
- 2msksmör
- färskmald svartpeppar
- 175gfinriven parmesan, eller motsvarande lagrad hårdost
- 1msktimjanblad, färska
Så lagar du
1. Koka upp en stor gryta med vatten.
2. Smält smöret i en panna med höga kanter.
3. Låt smöret fräsa och mal ned rejält med peppar. Skopa på några skedar pastavatten. Låt sjuda på lite lägre värme.
4. När pastan är halvfärdig, vänd över den i stekpannan. Späd löpande med pastavatten medan pastan kokar färdigt.
5. När pastan är ”al dente” (med tuggmotstånd), sätt i osten lite i taget under omrörning.
6. Servera omedelbart med timjan strödd över.
Fler recept från samma program: