Cacio e Pepe – Pasta med parmesan och peppar

Cacio e Pepe – Pasta med parmesan och peppar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en av de enklaste pastarätter du kan laga, men den smakar helt enkelt himmelsk av fyllig parmesan. En tvättäkta italiensk klassiker som lagas på ett ögonblick.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    spagetti
  • 2msk
    smör
  • färskmald svartpeppar
  • 175g
    finriven parmesan, eller motsvarande lagrad hårdost
  • 1msk
    timjanblad, färska

Så lagar du

1. Koka upp en stor gryta med vatten.

2. Smält smöret i en panna med höga kanter.

3. Låt smöret fräsa och mal ned rejält med peppar. Skopa på några skedar pastavatten. Låt sjuda på lite lägre värme.

4. När pastan är halvfärdig, vänd över den i stekpannan. Späd löpande med pastavatten medan pastan kokar färdigt.

5. När pastan är ”al dente” (med tuggmotstånd), sätt i osten lite i taget under omrörning.

6. Servera omedelbart med timjan strödd över.

Fler recept från samma program:

Sallad med blåmögelost och nötter (danska)

Honungsmarinerade nötter med apelsin (danska)

Dela det här receptet med dina vänner!