Cake pops med rosenvatten
Publicerat:
2018-05-31Tillagningstid:
I slutet av den muslimska fastemånaden ramadan firas Eid al-fitr. Här delar hemmabagaren Jonnha Hagenlöf Arabi med sig av sitt bästa recept på cakepops
Ingredienser
4portioner
- 300gsockerkaka
- 200 gfärskost
- några droppar rosenvatten
- 250–300gvit choklad
- några droppar livsmedelsfärg
- cirka 20 klubbpinnar
Så lagar du
1. Smula sönder kakan och blanda med färskost och rosenvatten. Rulla till små bollar och ställ dem i kylen i 1–2 timmar.
2. Smält chokladen och färga den med valfri kulör med livsmedelsfärg.
3. Doppa toppen av en pinne i chokladen och sätt den i en boll. Doppa nu bollen i chokladen och låt överflödig choklad rinna av.
4. Ställ cake popen på ett bakplåtspapper, eller rakt upp i ett ställ om du vill ha helt runda pops.
5. När du doppat alla bollarna så ställer du dem i kylen i cirka 20 min. Servera när chokladen har stelnat.