Cake pops med rosenvatten

Cakepops.

Publicerat:

Tillagningstid:

I slutet av den muslimska fastemånaden ramadan firas Eid al-fitr. Här delar hemmabagaren Jonnha Hagenlöf Arabi med sig av sitt bästa recept på cakepops

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    sockerkaka
  • 200 g
    färskost
  • några droppar rosenvatten
  • 250–300g
    vit choklad
  • några droppar livsmedelsfärg
  • cirka 20 klubbpinnar

Så lagar du

1. Smula sönder kakan och blanda med färskost och rosenvatten. Rulla till små bollar och ställ dem i kylen i 1–2 timmar.

2. Smält chokladen och färga den med valfri kulör med livsmedelsfärg.

3. Doppa toppen av en pinne i chokladen och sätt den i en boll. Doppa nu bollen i chokladen och låt överflödig choklad rinna av.

4. Ställ cake popen på ett bakplåtspapper, eller rakt upp i ett ställ om du vill ha helt runda pops.

5. När du doppat alla bollarna så ställer du dem i kylen i cirka 20 min. Servera när chokladen har stelnat.

Dela det här receptet med dina vänner!