Campingpizza i stekpanna
Publicerat:
2021-01-11Ingredienser
- 1stgul lök
- 1staubergine
- 20stsvarta oliver
- 2tskzatar
- 2tsksumac
- 1/2dlpinjenötter
- 2kvist(ar)bladpersilja
- 2mskolivolja
- 1tsksalt
- 1stmozzarella
- 1ststort runt arabiskt bröd (mjukt)
Topping
- 6-8stsmå tomater
- 2kvist(ar)mynta
- 1stgranatäpple
- 1stgrön chili
Så lagar du
1. Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar.
2. Stek allt i olivolja tills löken mjuknat. Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger.
3. Tillsätt oliverna till löken och auberginen. Fortsätt att steka tillsammans med zatar och sumac.
4. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.
5. Hacka persiljan och tillsätt även den.
6. Samla ihop ingredienserna i pannan så att det hela har samma storlek som ditt bröd. Riv mozzarellan och lägg på toppen av grönsakerna och placera sedan brödet på toppen av allt.
7. Vänta någon minut så att värmen börjar smälta osten och placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå och vänd uppochner på allt.
8. Toppa pizzan med skivade tomater, hackad bladpersilja, granatäpple och skivad grön chili. Ringla gärna lite olivolja på toppen och salta och peppra.