Ceviche med torsk och habanero
Publicerat:
2018-05-07Tillagningstid:
Tunn marinerad torsk med härliga starka smaker och len avokado.
Ingredienser
4portioner
- 400gfärsk torskfilé
- 1–2lime, skal och saft
- 1habanero chili
- 1knippa(or)korander
- 1avokado
- 1rödlök i fina strimlor
- 1vitlök
- 1tskråsocker
- 4–5 mskkallpressad olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Ta på plasthandskar och skölj chilin. Skär den på längden och skrapa ur kärnor. Hacka mycket fint.
2. Skär torsken i tunna skivor tvärs över filén. Se till att den är helt benfri.
3. Lägg torskskivorna i en skål och vänd ned rödlök, saft och skal från lime, rörsocker, salt, peppar och lite av chilin. Börja med ¼ av chilihacket och tillsätt mer om du önskar mer styrka)
4. Smaka av med extra salt, socker, lime och chili och låt dra i minst 15 minuter. Ju längre det drar desto mer genommarinerad blir fisken.
5. Skölj, torka och plocka koriandern. Skär avokadon i tunna skivor.
6. Lägg upp avokado och fisk på fyra tallrikar, ringla olivolja på skivorna och fördela koriandern ovanpå.