Ceviche med torsk och habanero

Ceviche med torsk och habanero.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tunn marinerad torsk med härliga starka smaker och len avokado.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    färsk torskfilé
  • 1–2
    lime, skal och saft
  • 1
    habanero chili
  • 1knippa(or)
    korander
  • 1
    avokado
  • 1
    rödlök i fina strimlor
  • 1
    vitlök
  • 1tsk
    råsocker
  • 4–5 msk
    kallpressad olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Ta på plasthandskar och skölj chilin. Skär den på längden och skrapa ur kärnor. Hacka mycket fint.

2. Skär torsken i tunna skivor tvärs över filén. Se till att den är helt benfri.

3. Lägg torskskivorna i en skål och vänd ned rödlök, saft och skal från lime, rörsocker, salt, peppar och lite av chilin. Börja med ¼ av chilihacket och tillsätt mer om du önskar mer styrka)

4. Smaka av med extra salt, socker, lime och chili och låt dra i minst 15 minuter. Ju längre det drar desto mer genommarinerad blir fisken.

5. Skölj, torka och plocka koriandern. Skär avokadon i tunna skivor.

6. Lägg upp avokado och fisk på fyra tallrikar, ringla olivolja på skivorna och fördela koriandern ovanpå.

Dela det här receptet med dina vänner!