Ceviche på hälleflundra
Publicerat:
2016-02-17Tillagningstid:
Ceviche är en peruansk fiskrätt där fisken tillagas genom att marineras i lime. Frisk, smakrik och med ganska mycket hetta. Tänk på att köpa fisk från hållbart fiske. Rätten lagas av Beppe Starbrink i Go'kvälls säsongsavslutning 2020.
Ingredienser
4portioner
- 400ghälleflundra, märkt med MSC, ASC eller Krav
- 6mskpressad lime (ca 3 frukter)
- 6mskpressad citron (ca 2 frukter)
- 2mskriven färsk ingefära
- 1tsksalt
- 1nypa(or)socker
Till servering
- 1stavokado, tärnad
- efter smakfärsk koriander, hackad
- efter smakrödlök, tunt strimlad
- 1röd chili, finhackad
- 1litet salladshuvud, t.ex gemsallad
Så lagar du
1. Skär fisken i centimeterstora bitar. Blanda citrussaft, riven ingefära, salt och socker i en skål.
2. Lägg i fisken. Låt marinera i cirka 10 minuter. Fisken ska få en vit ton.
3. Blanda fisken med avokado, koriander, chili och rödlök. Smaka av med salt.
4. Servera i salladsblad eller i glas.