Ceviche på hälleflundra

rätten upplagd i glas

Publicerat:

Tillagningstid:

Ceviche är en peruansk fiskrätt där fisken tillagas genom att marineras i lime. Frisk, smakrik och med ganska mycket hetta. Tänk på att köpa fisk från hållbart fiske. Rätten lagas av Beppe Starbrink i Go'kvälls säsongsavslutning 2020.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    hälleflundra, märkt med MSC, ASC eller Krav
  • 6msk
    pressad lime (ca 3 frukter)
  • 6msk
    pressad citron (ca 2 frukter)
  • 2msk
    riven färsk ingefära
  • 1tsk
    salt
  • 1nypa(or)
    socker

Till servering

  • 1st
    avokado, tärnad
  • efter smak
    färsk koriander, hackad
  • efter smak
    rödlök, tunt strimlad
  • 1
    röd chili, finhackad
  • 1
    litet salladshuvud, t.ex gemsallad

Så lagar du

1. Skär fisken i centimeterstora bitar. Blanda citrussaft, riven ingefära, salt och socker i en skål.

2. Lägg i fisken. Låt marinera i cirka 10 minuter. Fisken ska få en vit ton. 

3. Blanda fisken med avokado, koriander, chili och rödlök. Smaka av med salt.

4. Servera i salladsblad eller i glas. 

Dela det här receptet med dina vänner!