Cheesecake swiss
Publicerat:
2015-04-08Tillagningstid:
Snabb dessert med krämig färskostgrädde och chiasylt på säsongens bär.
Ingredienser
6portioner
Kräm
- 200gfärskost, naturell
- 1dltjock yoghurt
- 1dlgrädde
Chiasylt
- 2dlbär, tinade tex blåbär, svarta vinbär, hallon
- 2mskhonung
- 3mskchiafrön eller psylliumfrön
- 1tskvaniljpulver
Till servering
- 12stmaränger eller krossade kakor
- färsk mynta eller pistaschkärnor
Så lagar du
1. Gör chiasylt: mosa ihop bär, honung, chiafrön och vanilj. Låt svälla minst 30 minuter. Det här kan du med fördel göra dagen innan.
2. Vispa färskost, yoghurt och grädde fluffigt. Blanda hälften av krämen med någon matsked bärkompott.
3. Varva sylt, kräm, kakor/maräng och frukt/bär i glas. Toppa med mynta eller hackade pistaschkärnor.