Chiapudding med vanilj och blåbär

Chiapudding med vanilj och blåbär

Publicerat:

Tillagningstid:

Blåbär och vanilj är en ljuvlig smakkombo och det blir en vacker färg. Perfekt att förbereda dagen innan och kan göras både laktosfri och vegansk genom valet av smaksättning och tillbehör.

Ingredienser

1 - 2portioner

  • 2msk
    chiafrö
  • 1,5dl
    råpressad blåbärsjuice

Smaksättning

  • vaniljpulver, kardemumma, kanel, honung

Topping

  • din favoritfrukt, bär, mandelgrädde, tjock yoghurt (vegetabilisk sort för att hålla den laktosfri), mandel/nötter

Så lagar du

1. Mortla chia, blanda med blåbärsjuice och valfri smaksättning.

2. Ställ i kyl över natten eller låt svälla i minst 30 minuter till önskad konsistens.

3. Toppa med dina favoritfrukter/bär och mandelgrädde, eller något annat du gillar!  

Dela det här receptet med dina vänner!