Chiapudding med vanilj och blåbär
Publicerat:
2015-04-10Tillagningstid:
Blåbär och vanilj är en ljuvlig smakkombo och det blir en vacker färg. Perfekt att förbereda dagen innan och kan göras både laktosfri och vegansk genom valet av smaksättning och tillbehör.
Ingredienser
1 - 2portioner
- 2mskchiafrö
- 1,5dlråpressad blåbärsjuice
Smaksättning
- vaniljpulver, kardemumma, kanel, honung
Topping
- din favoritfrukt, bär, mandelgrädde, tjock yoghurt (vegetabilisk sort för att hålla den laktosfri), mandel/nötter
Så lagar du
1. Mortla chia, blanda med blåbärsjuice och valfri smaksättning.
2. Ställ i kyl över natten eller låt svälla i minst 30 minuter till önskad konsistens.
3. Toppa med dina favoritfrukter/bär och mandelgrädde, eller något annat du gillar!