Chifteli – rumänska köttbullar
Publicerat:
2020-12-04Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Saftiga rumänska köttbullar som får en krispig yta av den rårivna potatisen. Dillen förhöjer smaken och gör köttbullarna extra goda. Du kan göra chifteli med valfri färs, även vegofärs funkar alldeles utmärkt.
Ingredienser
4portioner
- 1stfast potatis
- 1stmorot
- 1stgul lök
- 2stvitlökssklyftor
- 600gfärs (valfri, tex nöt eller formbar vegetarisk)
- ¾dlströbröd
- 1stägg
- 2mskfinhackad färsk dill
- 2mskfinhackad färsk persilja
- olja till stekning
- 1½tsksalt
- 2krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Skala och riv potatis och morot grovt. Krama ut vätska ur potatisen.
2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ihop alltsammans med resten av ingredienserna i en bunke.
3. Salta och peppra.
4. Forma cirka 16 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.