Chokladmousse i sifon
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
- 1dlgrädde
- 4dlmjölk
- 100gmjölkchoklad
- 1/2stgelatinblad
- gräddsifon
- gaspatron till gräddsifon*
Så lagar du
*Till detta recept behöver du en gräddsifon med en N20-patron. OBS! Det går inte att använda en kolsyrepatron.
Värm grädde. Hacka eller bryt ner chokladen direkt i kastrullen så att den smälter och blandas under omrörning. Tillsätt mjölk. Vispa. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och låt det lösas ut i chokladen. Häll över allt i sifonen och skruva ihop den. Skruva i patronen så att gasen löses ut. Ställ in sifonen upp och ner i kylen i ungefär en timma.
Servering: Spruta/tryck ut moussen direkt ner i serveringsglas eller bägare.