Fixarfesten – Chokladtårta med spegelglasyr
Publicerat:
2020-02-18Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 3sockerkaksbottnar
- färska jordgubbar
Spegelglasyr
- 125gglykos
- 2dlvatten
- 1½dlsocker
- 6gelatinblad
- 150gvit choklad
- 1½burk(ar)kondenserad mjölk
- blå och lila karamellfärg
Chokladkräm
- 600gfärskost
- 3dlflorsocker
- 6mskkakao
Frosting
- 250gfärskost
- 5dlflorsocker
- 50gsmör
Så lagar du
Här finns Dantes recept på tårtbotten
Tårtan
1. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrämen respektive frostingen.
2. Montera tårtan: Varva chokladkräm och färska jordgubbar med tårtbottnar.
3. Klä in tårtan i den vita frostingen. Försök få det riktigt jämnt, ta hjälp av en spatel.
4. Placera tårtan i frysen i minst 4 timmar.
Spegelglasyr
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka under tiden socker, glykos och vatten till 103°. Blanda sedan med den kondenserade mjölken och den smälta chokladen.
2. Krama ur gelatinbladen och lägg i. Mixa slätt med stavmixer. Dela upp i två skålar och blanda med karamellfärgen.
3. Låt svalna till 32 grader.
4. Ta fram tårtan och placera den på en kartongbit som är lite mindre än tårtan.
5. Placera sedan på en uppochnedvänd bunke. Häll över spegelglasyren (obs: 32 grader ska den vara!).
6. Låt tårtan stå och rinna av innan den placeras på serveringsfat. Voila!