Fixarfesten – Chokladtårta med spegelglasyr

Fixarfesten – Chokladtårta med spegelglasyr

Publicerat:

Tillagningstid:

Baka Dantes skinande tårta med spegelglasyr från Fixarfesten till Melodifestivalen eller något annat festligt tillfälle!

Ingredienser

10portioner

  • 3
    sockerkaksbottnar
  • färska jordgubbar

Spegelglasyr

  • 125g
    glykos
  • 2dl
    vatten
  • dl
    socker
  • 6
    gelatinblad
  • 150g
    vit choklad
  • burk(ar)
    kondenserad mjölk
  • blå och lila karamellfärg

Chokladkräm

  • 600g
    färskost
  • 3dl
    florsocker
  • 6msk
    kakao

Frosting

  • 250g
    färskost
  • 5dl
    florsocker
  • 50g
    smör

Så lagar du

Här finns Dantes recept på tårtbotten

Tårtan

1. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrämen respektive frostingen.

2. Montera tårtan: Varva chokladkräm och färska jordgubbar med tårtbottnar.

3. Klä in tårtan i den vita frostingen. Försök få det riktigt jämnt, ta hjälp av en spatel.

4. Placera tårtan i frysen i minst 4 timmar.

Spegelglasyr

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka under tiden socker, glykos och vatten till 103°. Blanda sedan med den kondenserade mjölken och den smälta chokladen.

2. Krama ur gelatinbladen och lägg i. Mixa slätt med stavmixer. Dela upp i två skålar och blanda med karamellfärgen.

3. Låt svalna till 32 grader.

4. Ta fram tårtan och placera den på en kartongbit som är lite mindre än tårtan.

5. Placera sedan på en uppochnedvänd bunke. Häll över spegelglasyren (obs: 32 grader ska den vara!).

6. Låt tårtan stå och rinna av innan den placeras på serveringsfat. Voila!

Dela det här receptet med dina vänner!