Citronglasstårta

cheesecake-liknande tårta med jordgubbar på

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch tårta där botten görs på mandelskorpor och citronglassen från grunden. Tänk på att tårtan behöver frysas några timmar innan servering.

Ingredienser

10portioner

Botten

  • 150g
    cantuccini (italienska mandelskorpor)
  • 50g
    smör

Citronglass

  • 2 st
    äggulor
  • 1 ¼ dl
    strösocker
  • ½dl
    glykossirap
  • 1st
    citron, saften och skalet
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2dl
    turkisk yoghurt

Garnering

  • 250g
    jordgubbar

Så lagar du

Receptet kräver minst tre timmars frystid utöver beredningstiden.

1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kör snabbt mandelskorporna till smulor i matberedare.

2. Smält smöret och blanda med smulorna. Fördela smulblandningen i botten på formen.

3. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften.

4. Vispa grädden. Blanda ner grädden och yoghurten och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar. Garnera med skivade jordgubbar till serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!