Citronglasstårta
Publicerat:
2013-04-24Tillagningstid:
Fräsch tårta där botten görs på mandelskorpor och citronglassen från grunden. Tänk på att tårtan behöver frysas några timmar innan servering.
Ingredienser
10portioner
Botten
- 150gcantuccini (italienska mandelskorpor)
- 50gsmör
Citronglass
- 2 stäggulor
- 1 ¼ dlströsocker
- ½dlglykossirap
- 1stcitron, saften och skalet
- 3dlvispgrädde
- 2dlturkisk yoghurt
Garnering
- 250gjordgubbar
Så lagar du
Receptet kräver minst tre timmars frystid utöver beredningstiden.
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kör snabbt mandelskorporna till smulor i matberedare.
2. Smält smöret och blanda med smulorna. Fördela smulblandningen i botten på formen.
3. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften.
4. Vispa grädden. Blanda ner grädden och yoghurten och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar. Garnera med skivade jordgubbar till serveringen.