Citrongräsinfusion med matcha
Publicerat:
2020-01-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4-5mskstjälkar citrongräs
- ½mskmatchapulver
- 1litervatten
- 2cmingefära
- 1mskflytande honung
- 2lime, färskpressade
Så lagar du
1. Koka upp vattnet på spisen eller med vattenkokare.
2. Vispa matchapulvret med ½ dl vatten ordentligt så att det löser upp sig.
3. Pressa nedre delen av citrongrässtjälkarna med baksidan av kniven. På det viset får man mer smak ur stjälkarna. Skär upp stjälkarna i ungefär 5 cm långa bitar.
4. Skiva ingefäran till några smala skivor.
5. Lägg citrongräs, ingefära och honung i en tekanna. Tillsätt matchasmeten och pressa i lime. Häll över det heta vattnet och låt stå och dra i 5–15 minuter. Ju längre tid desto mer smak. Rör runt.
6. Servera i tekoppar och njut.
Tips
Ska du ha med drycken på utflykt? Lägg ingredienserna direkt i en stor termos och häll över vatten. Sedan är det bara att stoppa ner termosen i väskan och bege dig ut på äventyr.
Skaka gärna termosen lätt före servering så att matchan blandas ordentligt.