Citronmazarin med björnbär och grädde
Publicerat:
2017-08-30Tillagningstid:
Ingredienser
15 - 20portioner
- 100grumsvarmt smör
- 50gflorsocker
- 1äggula
- 125 gvetemjöl
- 120gskalad mandel
- 120gflorsocker
- rivet skal av 1 citron
- 85gsmör
- 2ägg
- 2msksmör till formarna
Servering
- 5dlfärska björnbär
- 1 ½dlvispad grädde
- florsocker
Så lagar du
1. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).
2. Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.
3. Mal mandeln i en mixer eller kvarn. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).
4. Tillsätt citronskal, den malda mandeln och ägg under vispning.
5. Smörj mazarinformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker ut med mjölad tumme tunt längs med botten och kanter.
6. Fördela sedan mandelsmeten i formarna (fyll till cirka 2/3) och grädda på plåt på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna.
7. Toppa mazarinerna med färska bär och vispad grädde. Pudra med florsocker.
Tips
Du kan också göra en stor mazarinkaka genom att använda springform.