Clementinfromage med mandelkrokant
Publicerat:
2019-01-09Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
- 5gelatinblad
- 1½dlclementinsaft eller 6 clementiner, saften
- 1lime, saften
- 3äggulor
- 3ägg
- 2dlvispgrädde
- 1dlströsocker
Mandelkrokant
- 1dlströsocker
- 1msksmör
- 50gmandel, flagad
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
2. Pressa saften ur clementinerna och limen och värm det på svag värme tills det nätt och jämt börjar sjuda.
3. Ta upp gelatinbladen, krama ur och lägg ner dem i kastrullen med clementin- och juicesaften. Låt gelatinet smälta. Ställ åt sidan.
4. Vispa grädde.
5. Vispa ägg, gulor och socker poröst. Rör ner gelatinblandningen i äggsmeten. Tillsätt den vispade grädden. Blanda om försiktigt.
6. Fördela fromagen i portionsglas och ställ in i kylskåpet i cirka en timme.
Mandelkrokant
1. Smält socker och smör i en stekpanna. Lägg i mandeln när det smält och låt allt ta lite färg.
2. Vält upp den heta smeten på en plåt. Bred ut den något och låt svalna.
3. Toppa fromagen med krokant och servera.