Coleslaw på brysselkål
Publicerat:
2021-12-07Tillagningstid:
Kål är givet på julbordet i de flesta hem. Gott, prisvärt och så användbart! Kål är gott i alla former. Rostad i ugnen så den får kolaliknande smaktoner, stuvad med massor av grädde och ost eller helt rå med lite syrlig vinägrett eller en krämig dressing. Brysselkålen äter man kanske inte så ofta i rå form, men bara man skär den riktigt tunt gör den sig perfekt i en sallad. Testa denna på julbordet i år!
Ingredienser
10portioner
- 500gbrysselkål
- 1dlpecannötter
- 1dltranbär
- 1dlriven parmesan
Senapsdressing
- 3mskolivolja
- 2mskäppelcidervinäger
- 1mskflytande honung
- 1msksenap, gärna sötstark
- salt och svartpeppar
Så lagar du
- Ansa brysselkålen och skär den riktigt tunt – använd gärna en matberedare med skärblad.
- Hacka nötter och tranbär.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och svartpeppar
- Blanda brysselkål, nötter, tranbär och riven parmesan med dressingen. Smaka av.