Crème Ninon – grön ärtsoppa med bubbel
Publicerat:
2016-11-22Tillagningstid:
En Tore Wretman-klassiker i en något förenklad variant. I stället för mousserande vin kan man smaksätta soppan med lite torr sherry och även servera lite riven pepparrot på toppen tillsammans med grädden.
Ingredienser
6portioner
- 600gfrysta ärtor
- 1msksmör
- 1stgul lök
- 8dlvatten
- 2sthönsbuljongtärningar
- 1dlvispgrädde
- 2dlmousserande vin
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt ärterna, vatten och hönsbuljongtärningarna. Koka ca 10 minuter under lock.
2. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av om det behövs salt.
3. Vispa grädden. Hetta upp soppan. Rör ner grädden lite slarvigt.
4. Häll upp i skålar och servera. Häll på det mousserande vinet vid serveringen och servera med bröd.