CRUDO PÅ HAVSABBORRE
Publicerat:
2024-09-26Tillagningstid:
I södra Italien äter man mycket rå fisk, rått, enkelt och rent för att man ska känna de goda smakerna av havet. Olivolja och citron är oftast de enda smaksättarna. Man kan använda i princip vilken fisk som helst men lägg fisken i frysen en natt eller två innan du ska servera den.
Ingredienser
4 - 4portioner
- 300ghavsabborre el. t.ex hälleflundra eller svärdfisk
Dressing
- 1dlolivolja
- 1stcitron (saften)
- salt och peppar
Friterad kapris
- 1/2dlväl avrunnen kapris
- 1-2dlolivolja
Så lagar du
Skär fisken i så tunna skivor som möjligt och lägg upp på fat.
Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Fritera kaprisen i olivolja i en liten stekpanna tills den är frasig. Låt rinna av på hushållspapper.
Häll över dressing över fisken. Garnera med citronzest, friterad kapris och gröna blad