CRUDO PÅ HAVSABBORRE

fisk tomater kapris

Publicerat:

Tillagningstid:

I södra Italien äter man mycket rå fisk, rått, enkelt och rent för att man ska känna de goda smakerna av havet. Olivolja och citron är oftast de enda smaksättarna. Man kan använda i princip vilken fisk som helst men lägg fisken i frysen en natt eller två innan du ska servera den.

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 300g
    havsabborre el. t.ex hälleflundra eller svärdfisk

Dressing

  • 1dl
    olivolja
  • 1st
    citron (saften)
  • salt och peppar

Friterad kapris

  • 1/2dl
    väl avrunnen kapris
  • 1-2dl
    olivolja

Så lagar du

Skär fisken i så tunna skivor som möjligt och lägg upp på fat.

 

Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

 

Fritera kaprisen i olivolja i en liten stekpanna tills den är frasig. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Häll över dressing över fisken. Garnera med citronzest, friterad kapris och gröna blad

Dela det här receptet med dina vänner!