Dantes Snögubbemaränger

Dantes Snögubbemaränger

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Snögubbemaränger doppade i smält vit choklad. Så fina och så goda!

Ingredienser

Italiensk maräng

  • 6st
    Äggvitor
  • 1,5st
    Gelatinblad
  • 3dl
    Strösocker
  • 0,75dl
    Vatten

Dekoration

  • ca 10-15st
    Kex
  • 300g
    Smält vit choklad
  • 15st
    Godissnören
  • 1 påse(ar)
    Minichokladlinser i olika färger (ca 0,5 cm i diamater)

Verktyg

  • Tyll (stor och rund)
  • Spritspåse

Så lagar du

Till ca 10-15 st snögubbar

Italiensk maräng med gelatin

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Värm upp strösocker och vatten till 120-121°C. När sirapen kommer upp i ca 108-110°C är det dags att börja vispa äggvitan i en alldeles ren bunke till ett hårt skum.
  3. När sirapen är 121°C kramar du ur gelatinbladen och rör ner dem i sirapen. Därefter häller du den varma sirapen i en tunn stråle i marängsmeten samtidigt som du hela tiden vispar.
  4. Vispa tills marängen svalnat helt. Nu bör den vara så pass fast att du kan vända bunken upp- och ned. Lägg marängen i en spritspåse med en stor rund tyll.

Montering

  1. Spritsa på kexen så att det bildas två eller tre “snöbollar”. Ställ sedan in kexen i frysen och låt snögubbarna kylas ner i två timmar.
  2. Doppa snögubbarna i den smälta, vita, chokladen. Doppa försiktigt så att snögubbarna inte går sönder! Ställ in i kylen tills chokladen stelnar.
  3. Dekorera med minichokladlinser och godissnören. Chokladlinserna fäster du med lite smält vit choklad. Smaklig spis!

Dela det här receptet med dina vänner!