Dantes Snögubbemaränger
Publicerat:
2022-04-26Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Snögubbemaränger doppade i smält vit choklad. Så fina och så goda!
Ingredienser
Italiensk maräng
- 6stÄggvitor
- 1,5stGelatinblad
- 3dlStrösocker
- 0,75dlVatten
Dekoration
- ca 10-15stKex
- 300gSmält vit choklad
- 15stGodissnören
- 1 påse(ar)Minichokladlinser i olika färger (ca 0,5 cm i diamater)
Verktyg
- Tyll (stor och rund)
- Spritspåse
Så lagar du
Till ca 10-15 st snögubbar
Italiensk maräng med gelatin
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Värm upp strösocker och vatten till 120-121°C. När sirapen kommer upp i ca 108-110°C är det dags att börja vispa äggvitan i en alldeles ren bunke till ett hårt skum.
- När sirapen är 121°C kramar du ur gelatinbladen och rör ner dem i sirapen. Därefter häller du den varma sirapen i en tunn stråle i marängsmeten samtidigt som du hela tiden vispar.
- Vispa tills marängen svalnat helt. Nu bör den vara så pass fast att du kan vända bunken upp- och ned. Lägg marängen i en spritspåse med en stor rund tyll.
Montering
- Spritsa på kexen så att det bildas två eller tre “snöbollar”. Ställ sedan in kexen i frysen och låt snögubbarna kylas ner i två timmar.
- Doppa snögubbarna i den smälta, vita, chokladen. Doppa försiktigt så att snögubbarna inte går sönder! Ställ in i kylen tills chokladen stelnar.
- Dekorera med minichokladlinser och godissnören. Chokladlinserna fäster du med lite smält vit choklad. Smaklig spis!