Dopp i kopp
![Dopp i kopp.](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F24022599.jpg%3Fh%3D099e9d3c%26itok%3DVCfbPtoX&w=3840&q=100)
Publicerat:
2019-10-11Tillagningstid:
En norrländsk klassisk delikatess som helst lagas på pyttesmå färskpotatisar.
Ingredienser
4portioner
- 300gfärskpotatis, delikatesspotatis eller mandelpotatis gärna små i storleken.
- 100gsmör
- 1schalottenlök
- 10ggräslök, finhackad
- 1vitlöksklyfta
- 1mskcitrongräs, finhackat
- 1tskcitronsaft
Så lagar du
1. Koka potatis i saltat vatten.
2. Smält smör i en kastrull. Finhacka gräslök, citrongräs, löken och vitlök och låt det ligga i smöret utan att ta färg.
2. Häll några matskedar vatten från potatiskoket och citronsaften i smöret och rör om. Fördela i trevliga gamla koppar. Doppa potatisar och njut!