Dragonscones med äppel- och lakritscurd
Publicerat:
2022-08-15Tillagningstid:
Vissa av oss kan inte leva utan den, andra har ytterst svårt att förstå tjusningen i lakritsens sötsalta smakvirvlar.
Ingredienser
Äppel- och lakritscurd
- 800gäpplen (ca 5 st stora)
- 1stcitron (saft och zest)
- 1ststjärnanis
- 100gsmör
- 1,5dlsocker
- 2tsklaktrispulver
- 2stägg, uppvispade
Dragonscones
- 8dlvetemjöl
- 4tskbakpulver
- 1tskdragon
- 1tsksalt
- 100gsmör (rumstemperatur)
- 3dlgrädde
- färsk timjan och oregano att garnera med
Så lagar du
Äppel- och lakritscurd
- Skala och kärna ur äpplena och pressa i saften från en citron. Använd även zesten från halva citronen.
- Värm upp äppelblandningen med stjärnanis och tillsätt smör, lakritspulver och låt puttra tills äpplena är mjuka.
- Plocka ur stjärnanisen och mixa äppelblandningen slät.
Tillsätt smör, socker och lakritspulver. - Dra bort kastrullen från plattan och häll i två uppvispade ägg under kraftig vispning.
Dragonscones
- Blanda vetemjöl, bakpulver, dragon och salt i en bunke.
- Tillsätt smöret och nyp snabbt ihop.
- Tillsätt grädden och blanda varsamt ihop till en deg.
- Platta ut till cirka 2 cm och stansa ut rundlar.
- Garnera med örterna.
- Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter.
Servera med cream cheese och äppel- och lakritscurd.