Dragonscones med äppel- och lakritscurd

Dragonscones med äppel- och lakritscurd

Publicerat:

Tillagningstid:

Vissa av oss kan inte leva utan den, andra har ytterst svårt att förstå tjusningen i lakritsens sötsalta smakvirvlar.

Ingredienser

Äppel- och lakritscurd

  • 800g
    äpplen (ca 5 st stora)
  • 1st
    citron (saft och zest)
  • 1st
    stjärnanis
  • 100g
    smör
  • 1,5dl
    socker
  • 2tsk
    laktrispulver
  • 2st
    ägg, uppvispade

Dragonscones

  • 8dl
    vetemjöl
  • 4tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    dragon
  • 1tsk
    salt
  • 100g
    smör (rumstemperatur)
  • 3dl
    grädde
  • färsk timjan och oregano att garnera med

Så lagar du

Äppel- och lakritscurd

  1. Skala och kärna ur äpplena och pressa i saften från en citron. Använd även zesten från halva citronen. 
  2. Värm upp äppelblandningen med stjärnanis och tillsätt smör, lakritspulver och låt puttra tills äpplena är mjuka.
  3. Plocka ur stjärnanisen och mixa äppelblandningen slät.
    Tillsätt smör, socker och lakritspulver.
  4. Dra bort kastrullen från plattan och häll i två uppvispade ägg under kraftig vispning.

Dragonscones

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, dragon och salt i en bunke. 
  2. Tillsätt smöret och nyp snabbt ihop. 
  3. Tillsätt grädden och blanda varsamt ihop till en deg. 
  4. Platta ut till cirka 2 cm och stansa ut rundlar. 
  5. Garnera med örterna. 
  6. Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter. 

Servera med cream cheese och äppel- och lakritscurd.

Dela det här receptet med dina vänner!