Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin

Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig fläskfilé är perfekt på vårbuffén. Räkna med 12+2 timmar för marinering.

Ingredienser

10portioner

  • 2
    fläskfiléer à ca 600 g
  • 2msk
    smör

Marinad 1

  • 1liter
    vatten
  • 75g
    grovt salt, ca ¾ dl
  • 2
    rejäla kvistar rosmarin
  • 2klyfta(or)
    vitlök, skivade
  • 1tsk
    grovmald svartpeppar

Marinad 2

  • finstrimlad skal av 1 ekologisk citron
  • 1 ½dl
    olivolja
  • 1tsk
    nymald svartpeppar
  • 1-2msk
    finhackad färsk rosmarin

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Bryn dem runt om i smör tills de har fin färg runt om. Flytta över dem till en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills temperaturen är 68–70 grader, det tar 30–40 minuter.

3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Kyl sedan.

4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar. Vänd den någon gång under tiden. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.

5. Marinad 2: Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna.

6. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen. Garnera med kvistar av rosmarin. Servera med örtsås och solgul kamutsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!