Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin
Publicerat:
2019-05-08Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 2fläskfiléer à ca 600 g
- 2msksmör
Marinad 1
- 1litervatten
- 75ggrovt salt, ca ¾ dl
- 2rejäla kvistar rosmarin
- 2klyfta(or)vitlök, skivade
- 1tskgrovmald svartpeppar
Marinad 2
- finstrimlad skal av 1 ekologisk citron
- 1 ½dlolivolja
- 1tsknymald svartpeppar
- 1-2mskfinhackad färsk rosmarin
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Bryn dem runt om i smör tills de har fin färg runt om. Flytta över dem till en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills temperaturen är 68–70 grader, det tar 30–40 minuter.
3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Kyl sedan.
4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar. Vänd den någon gång under tiden. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
5. Marinad 2: Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna.
6. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen. Garnera med kvistar av rosmarin. Servera med örtsås och solgul kamutsallad.