Dukkah med novelloolja och bröd

Dukkah, nöt- och kryddblandning.

Publicerat:

Dukka är en nöt- och kryddblandning som serveras som ett tilltugg före maten. Bröd doppas i god olivolja och sedan i dukkah.

Ingredienser

6portioner

  • 300g
    mandel och nötter, många olika sorter, t ex hasselnötter, sötmandel, valnötter och cashewnötter
  • 1dl
    sesamfrön
  • 2msk
    hela korianderfrön
  • 2msk
    hel spiskummin
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Gnid av skalet på hasselnötterna.

2. Rosta sesamfrön och kryddor på medelvärme tills det börjar knäppa och dofta.

3. Kör nötter och frön i matberedare tills det är finhackad men fortfarande små bitar. Förvara det som inte går åt i burk med tättslutande lock, men inte för länge eftersom nötter härsknar fort. I frys håller de mycket länge.

4. Doppa gott lantbröd i olivolja och sedan i dukkah. Blandningen är också god att strö över kött, fisk och sallader.

Dela det här receptet med dina vänner!