Dumplings med två fyllningar
Publicerat:
2021-03-18Tillagningstid:
Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet! Små kryddiga asiatiska knyten är en riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen.
Ingredienser
2 - 4portioner
Dumplingsdeg, 50-60 st (halvera om du bara vill göra en fyllning)
- 7dlvetemjöl (420 g)
- 3dlvatten
- 2krmsalt
Svamp- och grönkålsfyllning, 30 st
- 200ggrönkål
- 400gchampinjoner eller ostronskivling
- 2dlgröna linser (blötlagda)
- 2vitlöksklyftor
- 1gul lök
- salt och peppar
- 1tsksesamolja
- olja till stekning
Fläskfyllning, 30 st
- 300gfläskfärs
- 3cmingefära
- 2vitlöksklyftor
- 1gul lök
- 2salladslökar
- salt och peppar
Dressing
- 4mskjapansk soja
- 3mskströsocker
- 3mskrisvinäger
- 2tskfärsk ingefära, riven
- 1vitlöksklyfta, finhackad
- 2tsksesamolja
- 1grön chili, finhackad
Så lagar du
Dumplingsdeg
- Arbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 minuter. Låt vila under bakduk ca 30 minuter.
- Dela degen i två delar, sedan vardera deg i 25–30 delar. Arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor. Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.
- Fyll med önskad fyllning, vik ihop och nyp den tät med fingrarna.
- Tillagas i ånga i kastrull under lock 5–7 minuter.
Svamp- och grönkålsfyllning
- Hacka ner svampen smått och stek den på medelvärme, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek ca 5 minuter tills vätskan kokat bort och svampen brynts.
- Strimla och blanda ner grönkålen, linserna och sesamoljan. Smaka av med salt och peppar.
Fläskfyllning
- Finhacka vitlök, lök och salladslök och blanda ihop det med fläskfärsen.
- Krydda med finriven ingefära, salt och peppar.
Dressing
- Blanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig.
- Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings.