Dunderi - ricottapasta med grönsakssås
Publicerat:
2020-06-09Tillagningstid:
En variant på gnocchi för dig som inte kan få nog av ost!
Ingredienser
2portioner
Dunderi
- 400gricotta
- 4äggulor
- efter smaksalt och peppar
- 50gparmesan, finriven
- efter smakmuskot
- 120gmjöl
- 2zucchini
- 2röda paprikor
- olivolja
- efter smaksalt
- smör
- någrakvist(ar)salvia
Så lagar du
Dunderi
1. Rör ihop alla ingredienserna till dunderin med ett slevskaft, ju mindre man rör desto fluffigare blir dunderin.
2. Rulla ut degen i i en ca 2 cm tjock rulle. Dela i 2 cm breda bitar. Använd en gaffel för att göra ränder i dunderin.
3. Koka i saltat vatten i 2-3 minuter.
Grönsakssås
1. Hacka paprika och zucchini i kuber, ca 1x1 cm.
2. Värm en generös skvätt olivolja i en stekpanna. Lägg i en bit zucchini och när den börjar fräsa är det dags att tillsätta grönsakerna.
3. Stek grönsakerna i ca 7 minuter tills de är mjuka. Tillsätt salvia och en klick smör.
4. Salta och peppra efter smak.
Servering
Vänd ner dunderin i såsen, värm en stund i pannan och servera med nyriven parmesan.