Dunderi - ricottapasta med grönsakssås

Dunderi - ricottapasta med grönsakssås.

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på gnocchi för dig som inte kan få nog av ost!

Ingredienser

2portioner

Dunderi

  • 400g
    ricotta
  • 4
    äggulor
  • efter smak
    salt och peppar
  • 50g
    parmesan, finriven
  • efter smak
    muskot
  • 120g
    mjöl
  • 2
    zucchini
  • 2
    röda paprikor
  • olivolja
  • efter smak
    salt
  • smör
  • någrakvist(ar)
    salvia

Så lagar du

Dunderi

1. Rör ihop alla ingredienserna till dunderin med ett slevskaft, ju mindre man rör desto fluffigare blir dunderin.

2. Rulla ut degen i i en ca 2 cm tjock rulle. Dela i 2 cm breda bitar. Använd en gaffel för att göra ränder i dunderin.

3. Koka i saltat vatten i 2-3 minuter.

Grönsakssås

1. Hacka paprika och zucchini i kuber, ca 1x1 cm.

2. Värm en generös skvätt olivolja i en stekpanna. Lägg i en bit zucchini och när den börjar fräsa är det dags att tillsätta grönsakerna.

3. Stek grönsakerna i ca 7 minuter tills de är mjuka. Tillsätt salvia och en klick smör.

4. Salta och peppra efter smak.

Servering

Vänd ner dunderin i såsen, värm en stund i pannan och servera med nyriven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!