Egna tacobröd

Tacobröd i stekpanna

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa otroligt goda bröd blir färdiga på ett kick och är mycket närmre äkta tacobröd än varianterna som finns att köpa i butik. Ett plus är också den totala avsaknaden av tillsatser och konserveringsmedel.

Ingredienser

8 - 12portioner

  • 4dl
    vatten
  • 2dl
    bovetemjöl
  • 3 1/4dl
    majsmjöl
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • ½tsk
    salt
  • ½dl
    rapsolja + (rapsolja till stekning)

Så lagar du

1. Lägg alla ingredienser i antingen en hög blender och mixa tills slätt eller i en skål och mixa med en stavmixer. Det går också bra att blanda ihop alla ingredienser för hand i en skål, det tar bara lite längre tid att få det slätt.

2. Värm en gjutjärnsstekpanna över medelvärme med lite rapsolja i. När pannan är varm häller du i ca 1/2 - 3/4 dl smet (justera beroende på önskad storlek) och sprider ut det snabbt med baksidan av en stor sked.

3. Stek tills den ytan är helt torr då du vänder brödet. Stek den andra sidan tills den fått några bruna karakteristiska tortillafläckar. Lägg färdiga bröd på en tallrik täckt med en kökshanduk under tiden du steker resterande bröd.

Tips: Gör många och frys in till framtida tacokvällar!

Dela det här receptet med dina vänner!