Enkel grönsakssås med bönpasta
Publicerat:
2019-10-16Tillagningstid:
Många pratar om att de nya köttersättningsprodukterna är det som gjort det lättare att äta vegetariskt. Men det som revolutionerat min egen vegetariska matlagning är bönpastan som plötsligt dök upp i butikerna för några år sedan. Proteinerna kommer ju i form av pastan. Genialiskt och snabbt! Receptet är inskickat av Erica Rönngård.
Ingredienser
4portioner
- ½kgbroccoli
- 1lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1ask(ar)körsbärstomater
- 2dlhavregrädde
- salt och peppar
- parmesan
Så lagar du
1. Fräs hackad lök, vitlök och broccolibuketter i smör eller olja.
2. Tillsätt halverade körsbärstomater när löken och broccolin mjuknat lite, häll över havregrädde och låt såsen puttra ett par minuter.
3. Servera med bönpasta och riven parmesanost.
Tips
Det här är ett basrecept i den version som jag tycker är godast, men det kan naturligtvis varieras i det oändliga beroende på vilka grönsaker man har hemma. Jag utgår alltid från lök och bönpasta – lök för smakens skull och bönpastan för proteinernas skull.