Enkel och god blåbärscheesecake
Ingredienser
6 - 8portioner
Botten
- 180gdigestivekex, ca 12 st
- 75gsmält smör
Fyllning
- 250gfärskost, naturell
- 1dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 2dlvispgrädde
- 2dlblåbär
- ev 1mskpotatismjöl
Så lagar du
1. Smält smöret och krossa digestivekexen.
2. Blanda och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter. Ställ formen i frysen i 20 min.
3. Häll blåbär i en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite. Om det blir väldigt löst kan du tillsätta en matsked potatismjöl.
4. Låt blåbärsreduktionen svalna och vispa grädde och blanda den med färskosten, socker och vaniljsocker.
5. Häll smeten i formen och bred ut den. Häll över blåbärsreduktionen och rör om lite slarvigt.
6. Låt kakan stå i frysen minst en timme innan servering. Enkelt och gott!