Enkla matjesbakelser med syrad röd lök
Publicerat:
2020-06-16Tillagningstid:
Krämiga och riktigt enkla bakelser gjorda på matjessill som du snabbt fixar med hjälp av en elvisp. Den smakrika sillen, krispigt äpple och finskt rågbröd passar perfekt i den krämiga, lätt syrliga färskoströran. Gräslök från trädgården är pricken över i:et!
Ingredienser
6portioner
Snabbsyrad röd lök
- 1röd lök, tunt skivad
- 2mskättika, 12%
- 1dlvatten, kallt
- 1tsksalt
- 2tskströsocker
Sillbakelser
- 200gnaturell färskost
- 2dlcrème fraiche
- 4matjesfiléer
- 4mskstenbitsrom
- 1fast äpple, syrligt
- 4mskgräslök, hackad
- stora skivor rågbröd, gärna syrligt, av finsk typ och delade i 3
Så lagar du
1. Blanda samtliga ingredienser till syrad röd lök. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
2. Vispa färskost och crème fraiche hårt med elvisp. Torka av matjesfiléerna med papper, skär 6 fina, tunna bitar till garnering och hacka resten fint.
3. Hacka äpple, blanda med sill i crème fraicheröran. Rör ner hälften av rommen och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva bröd och sillröra, toppa med sillröra. Garnera med sill, rom, syrad röd lök och ev gräslök.
Tips
Servera med kokt ägg eller färskpotatis. Vill du göra en vegetarisk variant? Byt ut sillen mot grillad aubergine.