Entrecote weeping tiger style
Publicerat:
2020-03-11Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 8portioner
- 400gentrecote
- 1mskostronsås/soja
- 1mskfisksås
- 1tskråsocker
Dippsås
- 1tskraps- eller matolja
- 2vitlöksklyftor
- 2mskfisksås
- 1msksoja
- 1mskcitronsaft
- ½mskråsocker
- 1tskchiliflakes
- 1mskvatten
- ½mskmajsstärkelse
- 1mskkoriander, finhackad
Till servering
- salladslök
- koriander
Så lagar du
1. Lägg köttet i en djup tallrik. Blanda ostronsås, fisksås och råsocker och massera in marinaden i köttet. Låt stå svalt i en timme och sedan i rumstemperatur i cirka ½ timme.
2. Gör en dippsås under tiden. Hetta upp olja i en liten kastrull, lägg i vitlöken och stek tills den nätt och jämnt får färg. Tillsätt fisksås, soja, citronsaft, socker, och chiliflakes och låt sjuda en knapp minut så att sockret löses upp. Rör ihop vatten och maizena och rör ner i såsen tills den tjocknar. Ställ åt sidan och låt svalna. Lägg i finhackad koriander.
3. Hetta upp en stekpanna. Torka av köttet och pensla med lite matolja. Stek köttet på båda sidor tills det fått fin färg och tills det är stekt mediumrare. Det tar 4–5 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.
4. Skär upp köttet i fina skivor och servera med dippsås vid sidan om. Strö gärna över lite salladslök och koriander.