Escalivada
Publicerat:
2021-09-01En god blandning av grillade grönsaker som gör sig bra som egen rätt tillsammans med lite gott bondbröd och olivolja.
Ingredienser
4portioner
Escalivada
- 3ströd paprika
- 3stgul paprika
- 1stzucchini
- 1staubergine
- 1stfänkål
- 0,5litershiitake
- 1strödlök
- 1knippa(or)timjan
- 1knippa(or)rosmarin
- 2klyfta(or)vitlök
- 1burk(ar)kapris
- 1dlrödvinsvinäger
- 1dlolivolja
Så lagar du
- Riv vitlöken, finhacka timjan och rosmarin. Blanda med rödvinsvinäger och olivolja, tillsätt kapris.
- Skär paprika i längder och resterande grönsaker i skivor så de får så stor grillyta som möjligt.
- Salta och peppra grönsakerna.
- Grilla tills de är mjuka på grillen och lägg på en plåt.
- Häll marinaden över, blanda om och låt marinera i 20 minuter.
Serveras med fördel till en härlig brödkorg.