Escalivada

Escalivada

Publicerat:

En god blandning av grillade grönsaker som gör sig bra som egen rätt tillsammans med lite gott bondbröd och olivolja.

Ingredienser

4portioner

Escalivada

  • 3st
    röd paprika
  • 3st
    gul paprika
  • 1st
    zucchini
  • 1st
    aubergine
  • 1st
    fänkål
  • 0,5liter
    shiitake
  • 1st
    rödlök
  • 1knippa(or)
    timjan
  • 1knippa(or)
    rosmarin
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1burk(ar)
    kapris
  • 1dl
    rödvinsvinäger
  • 1dl
    olivolja

Så lagar du

  1. Riv vitlöken, finhacka timjan och rosmarin. Blanda med rödvinsvinäger och olivolja, tillsätt kapris.
  2. Skär paprika i längder och resterande grönsaker i skivor så de får så stor grillyta som möjligt.
  3. Salta och peppra grönsakerna.
  4. Grilla tills de är mjuka på grillen och lägg på en plåt.
  5. Häll marinaden över, blanda om och låt marinera i 20 minuter.

Serveras med fördel till en härlig brödkorg.

Dela det här receptet med dina vänner!