Falsk ostkaka med squash

Falsk ostkaka med squash

Publicerat:

Tillagningstid:

Det blir godare med mer grädde i ostkakan och det passar att servera en klick sylt och vispgrädde till, säger Inga-Lill Eriksson från Virserum, vinnaren i Go'kvälls recepttävling.

Ingredienser

6portioner

  • 9dl
    squash, urkärnad, skalad och skuren i tärningar
  • 4
    ägg
  • 1dl
    strösocker
  • 4msk
    vetemjöl
  • 2,5dl
    grädde
  • 2,5dl
    mjölk
  • 2
    malda bittermandlar
  • 25
    malda sötmandlar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl! Mixa den slät.

3. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Smeten blir lös, den ska vara så.

4. Grädda i smord form, t ex en pajform, ca 45 minuter tills den stannat.

Dela det här receptet med dina vänner!