Falsk ostkaka med squash
Publicerat:
2016-09-21Tillagningstid:
Det blir godare med mer grädde i ostkakan och det passar att servera en klick sylt och vispgrädde till, säger Inga-Lill Eriksson från Virserum, vinnaren i Go'kvälls recepttävling.
Ingredienser
6portioner
- 9dlsquash, urkärnad, skalad och skuren i tärningar
- 4ägg
- 1dlströsocker
- 4mskvetemjöl
- 2,5dlgrädde
- 2,5dlmjölk
- 2malda bittermandlar
- 25malda sötmandlar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl! Mixa den slät.
3. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Smeten blir lös, den ska vara så.
4. Grädda i smord form, t ex en pajform, ca 45 minuter tills den stannat.