Farfalle med svamp och spenat

Farfalle med svamp och spenat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna vegetariska middag är krämig, smakrik och snabblagad. Spenat och svamp är en underbar kombination!

Ingredienser

4portioner

  • 3msk
    olivolja
  • 50g
    smör
  • 1msk
    timjan, bladen
  • 600g
    blandad svamp, rengjord och grovhackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, tunt skivade
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 4dl
    vispgrädde
  • 2 nävar
    spenat utan stjälk
  • 500g
    farfalle eller annan pasta
  • 30 g
    parmesan, färskriven
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Fyll en stor kastrull med 4 liter vatten, tillsätt 1 msk salt och koka upp på hög värme.

2. Värm samtidigt oljan, smöret och timjan i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt svampen, krydda med salt och peppar och fräs i 5 minuter. Rör om då och då.

3. Tillsätt vitlök och stek i cirka 8 minuter. Häll över vinet och koka i 2 minuter. Sänk värmen till medium och rör om grädden och spenaten. Koka i 5 minuter. Rör om då och då.

4. Koka farfalle till al dente. För att få den perfekta biten av al dente, koka pastan en minut mindre än vad som anges på paketet. Rör om varje minut.

5. Häll av vattnet och vänd ner farfallen i såsen. Tillsätt hälften av parmesanen. Rör om i cirka 20 sekunder för att blanda.

6. Häll upp i varma skålar, strö över återstående parmesan och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!