Fasolia – Etiopisk och eritreansk gryta med gröna bönor
Publicerat:
2020-02-21Tillagningstid:
Fasolia är en vegansk böngryta. I Zeinas version lagas den med gröna bönor och morötter.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1gul lök
- 200gharicots verts, färska, eller gröna bönor
- 3morötter
- 2tomater
- 2klyfta(or)vitlök
- 2tskfärsk riven ingefära
- 1tskmalen gurkmeja
- ½tsksalt
- 2krmsvartpeppar
- ¾dlvatten
Så lagar du
1. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar.
2. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Tillsätt gurkmeja, vitlök, ingefära och stek lite till. Vänd i tomat och stek.
3. Vänd i bönor och morot, stek lite till. Smaka av med salt och peppar, tillsätt lite vatten och låt koka i 15 min.
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera.