Festlig granatlemonad
Publicerat:
2018-01-19Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2granatäpplen
- 4citroner
- 4lime
- 2dlsocker
- 2dlvatten
- 1krmhela rosépepparkorn
- 1litervatten eller bubbelvatten
Så lagar du
1. Kärna ur 1½ granatäpple och värm upp granatäppelkärnorna i en kastrull tillsammans med 2 dl socker och 2 dl vatten.
2. Rör runt med en slev tills sockret har smält och mosa kärnorna för att få ut juice. Stäng av värmen och låt svalna.
3. Krossa rosépepparkornen och tillsätt hälften i kastrullen. Blanda runt.
4. Pressa citroner och lime.
5. Blanda citrusjuicen med granatäppelsockerlagen. Tillsätt 5 dl vatten och häll genom en finmaskig sil.
6. Skär ur den sista halvan av granatäpplet som finns kvar. Häll kärnorna i en kanna och mosa med en slev.
7. Tillsätt is och häll ner granatäppeljuicen. Toppa upp med bubbelvatten eller vanligt vatten och rör runt.
8. Servera i glas med is och garnera med lite av krosset från rosépepparkornen.