Fikakaka med citronkräm och chokladtryffelglasyr
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8 - 10portioner
- 1stfärdig sockerkaka (2 om de är små)
- 1dlvispgrädde
- 250 gmascarpone
- 1dllemon curd
- 1stekologisk citron, det gula av skalet rivet samt pressad
- 2stpassionsfrukter
valfritt: 1 msk Limoncello eller citruslikör.
Bär, frukt eller strössel till garnering.
Chokladtryffelglasyr:
- 2dlvispgrädde
- 200 gmörk choklad, hackad
Så lagar du
Dela kakan på mitten, tvärs över som en tårtbotten. Vispa grädde, mascarpone, lemon curd, citronskal och 1 msk pressad citron (eller Limoncello) med 1 urgröpt passionsfrukt tills du har en fast kräm. Bred ut den på ena kakan, rippla den andra passionsfrukten över. Lägg på den andra delen av kakan, droppa Limoncello över om du önskar. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills smeten är slät och blank. Häll över kakan, det ska se lite hemlagat ut så var inte för noga. Garnera med bär, frukt, fina karameller eller strössel.