Fisksoppa med rostat parmesanbröd
Publicerat:
2019-08-14Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Soppan
- 1gul lök, liten
- 1morot
- 1fänkål
- 2klyfta(or)vitlök
- 2kvist(ar)timjan
- 1krmvitpeppar
- 1tskfänkålsfrön, stötta
- 2dltorrt vitt vin
- 2msksmör
- 1mskolivolja
- 2msktomatpuré
- 1mskmisopasta
- 1dlvatten
- 1burk(ar)passerade tomater
- 2dlhavregrädde
- 400gsej
- 3dlräkor, skalade
Brödet
- 4 storaskiva(or)surdegsbröd
- ¾dlsmör
- 4klyfta(or)vitlök, riven
- 3mskparmesan, riven
- 2mskpersilja, hackad
Så lagar du
1. Finhacka lök, vitlök, fänkål och morot och stek det mjukt i smör och olivolja i en kastrull.
2. Häll på vin och låt det reducera ner till ½ dl.
3. Tillsätt vitpeppar, timjan, fänkål och tomatpuré och stek ytterligare 3 minuter.
4. Häll på miso, vatten, tomater och havregrädde och låt koka ihop, smaka av med salt.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, vitlök, parmesan och persilja till ett kryddsmör och bred rejält av detta på brödet.
6. Skär bröden i stavar, rosta i ugnen ca 7-10 minuter tills de fått fin färg.
7. Tärna fisken i 3x3 cm stora bitar och lägg ner dem i soppan, sjud ca 2-3 min. Koka inte.
8. Precis innan servering vänder du ner räkorna, spara några för dekoration.
9. Servera en tallrik soppa, toppa med räkor och finhackad persilja, och bjud det frasiga brödet till.
Tips
Använd lax, torsk eller annan fisk du har hemma i frysen. Låt den bara tina och följ sedan receptet som vanligt.