Fixarfesten - Dantes bästa plockmat
Ingredienser
6portioner
Fingertoast
- 1paketformfranska (rostbröd)
- 1stgräddost
- smör (att bre med)
- salt (lite)
Salsa rosan
- 0,5dlketchup
- 1,5dlmajonäs
- ½citron (saft)
- salt (efter smak)
Mozzarellaboll
- 20stmini-mozzarellabollar
- 20stfärska hallon
- 20stbasilikablad (färska)
- balsamvinägerglaze (trögflytande balsamvinäger)
- 20sttandpetare
Chokladmousse
- 2dlvispgrädde
- 200gmjölkchoklad
- 200gfärskost
- 2mskflorsocker
- 1krmsalt
- bär
Melonbollar
- ½stvattenmelon
- 1sthonungsmelon/annan melon
Godisspett
- lösgodis
- grillspett
Så lagar du
Fingertoast
- Blanda ketchup med majonnäs. Pressa i citronsaft och häll i lite salt.
- Stansa ut runda brödbitar. Bre på smör och hyvla på ost. Salta liiiiite! Kör i mackjärn tills de blivit gyllenbruna och osten smält.
- Ät med salsa rosan.
Hallon- och mozzarellasnitt
- Skiva till mozzarellabollarna så att det blir en platt botten. På så vis välter dem inte när vi sticker i hallonet!
- Stick i en tandpetare ett upp-och nedvänt hallon. Häll i lite balsamvinägerglaze i varje hallon och avsluta med ett basilkablad.
Chokladmousse
- Smält choklad.
- Vispa ned färskost och florsocker.
- Vänd ner vispad vispgrädde.
- Lägg i spritspåse. Spritsa i höga, små, glas. Toppa med bär.
Melonbollar
- Ta ut kärnhuset på honungsmelonen.
- Använd kuljärnet för att göra melonkulor ur melonerna.
Godisspett
- Trä ditt favoritgodis på grillspett!