Fläderblomssaft
Publicerat:
2019-06-18Tillagningstid:
Flädersaft är lättlagad lyx som går att frysa. Njut den året om när du vill ha sommarkänsla i magen.
Ingredienser
- 40 blomklasarfläderblommor
- 2litervatten
- ca 2kgsocker
- 4citroner
- 5-6äpplen
Så lagar du
1. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
2. Rensa och skölj blomklasarna medan du väntar på uppkoket.
3. Lägg dem i en bunke som tål hett vatten.
4. Skölj och dela äpplen och 2 citroner. Lägg dem i bunken.
5. Pressa i saften från resterande 2 citroner.
6. Häll över det kokheta vattnet i bunken och rör om.
7. Kyl och förvara bunken i kylen i tre dygn.
8. Sila av saften och häll i väl rengjorda flaskor.
Tips
Vill du vara helt säker på att du inte får in några mikroorganismer i saften kan du koka upp den helt snabbt innan du tappar den på flaska.